06plastik news updated frequently. stay tuned. Design office set up by Nil Aynali,C Alper Derinbogaz, Eros Laini, Ozgur Ozcelik,Fabio de Pedro,Frederik de Smedt. in Milan, in Istanbul.

31.1.09


















Announcing Atmpospherics Workshop (Feb2-7, Yildiz Uni-Istanbul)

Atölye ağırlıklı olarak hareketli görsel üretimine dayalı olsa da ne “güzel” ne de “dahice” bir tasarım arayışındadır. Bunun yerine deneyimleyebileceğimiz kurgusal- düşsel bir atmosfer yaratmayı amaçlamaktadır.Süreç ise seçilen mekana özgü gerçek üstü görsel kurgular tasarlanması ve “Video Mapping” tekniği ile bu kurguların canlandırılmasından oluşacaktır. Bu süreç “video mapping tekniği” ile mekanın kaydedilmesi, modellenmesi ve sonuç olarak da hayal edilen kurgunun bu düzeneğe oturtulmasından oluşacak. Katılımcılar Animasyon, 3D veya Video düzenleme programları bilgilerine göre gruplara ayrılacak ve toplamda 20sn lik mekana özgü animasyonlar üretmeleri beklenecek.
Tasarlanan kurgu ne saf bir buluş ne de görsel bir şölen olacak. Sonuç kurgular rüya-gerçek arasındaki salınımları temel alacak özgün gerçekliklerdir. Bu deneyimi bütün kılacak ses-isi-kokular da projeksiyon ile birlikte kullanılması da beklenecektir.

Katılımcı Sayısı:14

Katılımcılarda aranan önceden edinilmiş beceriler:Özel bir yazılım bilgisi aranmamaktadır ancak katılımcının 3DS Max, Flash, Premiere, After Effects gibi animasyona dayalı yazılımlar hakkında bilgisi olması tercih edilecektir.

Ornekleri: http://www.antivj.com/index2.htm


Followers